Mistä löytyisi kultajyviä – vai laitetaanko koko lafka myyntiin?


PenTen Oy on kotimaassa ja kansainvälisesti toimiva asiantuntijayritys, joka auttaa löytämään uusia ideoita, ratkaisuja ja yhteistyökumppaneita asiakkaan toiminnan kehittämiseksi.

- Sanotaan, että on tärkeää nähdä metsä puilta, kiivetä oksalle, katsoa kokonaisuutta kauempaa, erottaa olennainen ja epäolennainen, toteaa toimitusjohtaja Pentti Hyttinen.

Johdon olisi pidettävä katse tulevaisuudessa, mutta arjen tuoksinassa siihen on harvoin tarpeeksi aikaa. Ulkopuolinen kumppani voi tuoda apua tilanteisiin, joissa on tarpeen selvittää, onko jokin idea toteuttamiskelpoinen ja mikä olisi paras polku maaliin.

- Yritysten uusiutumisessa kärkiteemoja tällä hetkellä ovat digitalisaatio, vastuullisuus ja ilmastoviisaus. Niihin on järkevää paneutua huolella, kun haetaan kilpailukykyä koronan jälkeiseen tulevaisuuteen.

Parhaimmillaan asiakas hyötyy PenTen Oy:n asiantuntemuksesta strategian tai liiketoimintasuunnitelman laadinnassa ja organisaatiomuutosten suunnittelussa. Myös omistusjärjestelyjen suunnittelu ja yrityksen myyntikuntoon laittaminen kuuluvat palvelusisältöön.

​​​​​​​Toimeksianto voi olla esimerkiksi yritysanalyysi, asiantuntijaselvitys, työpajan vetäminen tai asiakastapaamisen järjestäminen kokonaispalveluna – suomeksi tai englanniksi.

- Perspektiiviä uusien liiketoimintapotentiaalien analysointiin on antanut monipuolinen työurani mm. EU-komissiossa, Pohjos-Karjalan maakuntaliitossa ja Metsähallituksessa, sanoo Pentti Hyttinen.

- Yritysten sielunelämää on auttanut ymmärtämään toimintani Tekesin hallituksessa. Käytännön kokemusta omistusjärjestelyistä ja liiketoiminnan uudistamisesta olen saanut erilaisten yritysten hallitustehtävistä. Yksittäisenä oppimiskokemuksena mieleen nousee mukanaolo laajan toimijaverkon yhteisissä ponnisteluissa Perloksen alasajon jälkihoidossa. On ollut hienoa seurata, miten sen myötä on noussut monta uutta menestyjää.

​​​​​​​Hyttinen on valmis auttamaan yrityksiä ja yhteisöjä myös hallitustyön kautta. HHJ-tutkinnon ohella hän on käynyt HHJ-puheenjohtajakurssin ja kouluttautunut HHJ-kouluttajaksi. Hän voi toimia näin myös hallitustyöskentelyn opettajana.

www.penten.fi