Palkinnot

Kansainvälistymispalkinto

Pohjois-Karjalan kauppakamari perusti vuonna 1981 ensimmäisenä suomalaisena kauppakamarina kauppakamarin nimeä kantavan vientipalkinnon, jolla kauppakamari halusi kiinnittää julkista huomiota vientikaupan merkitykseen maakunnan koko elinkeinoelämän kehitykselle. Palkinto oli samalla tarkoitettu kauppakamarin tunnustukseksi menestykselliseen vientitoimintaan johtaneista ponnistuksista ja kannustukseksi viennin alalla tapahtuvan toiminnan jatkuvaan kehittämiseen maakunnan yrityksissä. Sittemmin, vuoden 2009 sääntömuutoksen myötä, palkinto nimettiin kansainvälistymispalkinnoksi. Palkinto jaetaan vuosittain.

Kansainvälistymispalkinto “Ideapurje” on myönnetty seuraaville yrityksille:


2014

FINELCOMP OY

2015

NANOCOMP OY

2016

KURVISEN YRITTÄJÄPERHE:

Suomen Biathlon Oy ja Eko-Aims Oy

2017

ACA SYSTEMS OY

2018

VALAMIS OY

2019

ARBONAUT OY

2020

FINNEASY OY

2021

NORDIC KOIVU LTD2022

BINDERHOLZ NORDIC OY

2023

PLASTHILL OY


Kouluttajayrityspalkinto

Pohjois-Karjalan kauppakamari, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Karelia Ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto antavat yritykselle tai yhteisölle vuosittain julkisen tunnustuksen koulutuksen ja osaamisen kehittämisestä ja ylläpidosta.

Pohjois-Karjalan kouluttajayrityspalkinto on tarkoitettu tunnustukseksi toiminnasta, jolla on edistetty ja edistetään Pohjois-Karjalan maakunnan yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä. Palkinnon tarkoituksena on kannustaa yrityksiä kouluttamaan ja kouluttautumaan sekä tuomaan omaa osaamistaan oppilaitoksiin.

Kouluttajayrityspalkinto voidaan antaa Pohjois-Karjalassa toimivalle yritykselle, yrityksen tulosvastuulliselle yksikölle tai yhteisölle, joka on toiminnassaan osallistunut yhteistyöhön oppilaitosten kanssa, ottanut opettajia työelämäjaksoille, tarjonnut opiskelijoille paikkoja työelämäharjoitteluun, halunnut tuoda omaa osaamistaan oppilaitosten opettajuusjaksoille, kouluttanut omaa henkilökuntaansa tai tehnyt muuta yhteistyötä oppilaitosten kanssa Pohjois-Karjalan maakunnan hyväksi.

Pohjois-Karjalan kauppakamarin koulutus- ja työvoimavaliokunta kerää vuosittain ehdotuksia perusteluineen palkinnon saajasta ja tekee saajasta esityksen kauppakamarin hallitukselle, joka päättää palkinnon jakamisesta ja saajasta.

Kouluttajayrityspalkinto on myönnetty seuraaville yrityksille:


2010

POHJOIS-KARJALAN SÄHKÖ OY

2011

OY ARBONAUT LTD

2012

ARCUSYS OY

2013

E. HARTIKAINEN OY

2014

PIIPPO OY

2016

BROMAN GROUP OY

2017

PALKEET

2019

OUTOTEC
​​​​​​​TURULA OY

2020

OUTOKUMMUN
METALLI OY

2021

POROKYLÄN
LEIPOMO OY

2022

MEDISIZE OY

2023

ENERKE OY


Vuoden Valo -palkinto

Vuoden Valo on 2015 perustettu, kauppakamarin henkilökunnan antama tunnustus ansiokkaasta osallistumisesta kauppakamarin valiokuntatoimintaan. Palkinnon tarkoituksena on kannustaa valiokuntalaisia aktiiviseen mukanaoloon ja korostaa yksilön merkitystä kauppakamaritoiminnassa.

Vuoden Valo -palkinto on myönnetty seuraaville valiokuntalaisille:

2015

toimitusjohtaja
ARI MONONEN,
Iivari Mononen Oy

2016

vararehtori
PEKKA AUVINEN,
Karelia amk

PETRI MAKKONEN,
Optimi ry

maakunta-
suunnittelija
MAARITA MANNELIN,
Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

TOMI TUOMASJUKKA,
Työluotsi Oy

2017

Hallituksen pj. KEIJO MUTANEN,
KIM Ventures Oy

2018

toimitusjohtaja
PERTTU KOUVALAINEN,
Fabrik Oy


2019

toimitusjohtaja
MIKA JUVONEN,
Biokymppi Oy

2020

toimitusjohtaja
VELI-PEKKA LEPPÄNEN
Nanocomp Oy Ltd

2021

yrittäjä
ANU RUUSILA
​​​​​​​Cordial Communications Oy

2022
yrittäjä
TEEMU PURMONEN
Purmonen Advisory​​​​​​​


2023

pedagoginen johtaja

JATTA HERRANEN

Riveria KoulutuskuntayhtymäVuoden digitaalinen yritys

Digipalkinnon tarkoituksena on nostaa esille hyviä esimerkkejä yrityksistä, jotka hyödyntävät digitalisaation mahdollisuuksia kehittääkseen toimintaansa ja palveluitaan tai ottaakseen harppauksen kohti uutta liiketoimintaa. Digivaliokunta arvioi ehdotusten vaikuttavuutta, edelläkävijyyttä, digiratkaisuista saatua hyötyä ja tekojen esimerkillisyyttä. Vaikuttavuuden skaala voi olla alueellinen, kansallinen tai jopa kansainvälinen.

2022

KIILAX OY

​​​​​​​2023

KIVUTON OY