Työnantajat koulutuksen tukenaHanke on alkanut vuonna 2020 nimellä ”Työnantajat koulutuksen tukena”.

TAVOITTEET

Hankkeella on kaksi päätavoitetta.

Ensimmäisenä tavoitteena on yritysten työantajakuvan, rekrytointivalmiuksien ja näkyvyyden kehittäminen erilaisten valmennusten avulla. Isossa kuvassa tarkoituksena on edistää ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta Pohjois-Karjalan alueella.

Toisena päätavoitteena on luoda yritysten ja oppilaitosten välille pysyvä toimintamalli, joka vahvistaa toimijoiden vuorovaikutteista yhteistyötä. Isossa kuvassa tarkoituksena on edistää osaavan työvoiman saatavuutta ja pysyvyyttä Pohjois-Karjalassa tiivistyneen yhteistyön ja hankkeen toimenpiteiden seurauksena​.

Hanke jatkuu kesään 2023.

KAUPPAKAMARI TUKEE MAAKUNNAN YRITYKSIÄ!

MITÄ TEEMME NYT?

YRITYSTEN JA OPPILAITOSTEN YHTEISTYÖMALLI

TKT-HANKE AKTIVOI
TKT-hankkeemme tiimoilta haluamme aktivoida kaikkia Pohjois-Karjalan 8. luokkien oppilaita. Olemme järjestäneet jo aikaisemmin aktivointitapahtumat Tohmajärvellä, Kesälahdella, Liperissä ja Kiteellä. Tarkoituksena on tavoittaa kaikki maakuntamme 8. luokkalaiset ja tuoda heille esille maakuntamme laajat opiskelu- ja uramahdollisuudet. Tapahtumat ovat saaneet niin oppilaiden kuin opojenkin polelta suuret kiitokset.


OPPILAITOSTEN TYÖELÄMÄAUDITOINNIT
Riverian Ammattiopiston koulutusalat on jo auditoitu yrittäjien ja oman alan ammattilaisten toimesta. Syksyllä 2022 on aloitettu Karelia Ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä vastaava prosessi. Karelian koulutusvastuualueista kaikki 18 sektoria tullaan auditoimaan Pohjois-Karjalan liike-elämän ammattilaisten auditointitilaisuuksissa. Tarkoituksena on mm. ammattilaiskeskustelujen, itsereflektoinnin ja dokumentoinnin kautta luoda Karelia AMK:lle malli liiketoiminnan yhteistyön kehittämiseen. Toimintamalli, jossa avataan kehittävä keskusteluyhteys yritysten ja oppilaitoksen välille. Tarkoituksena kehittää uutta yhteistyötä sekä tuoda yrityselämän tulevaisuuden tarpeet tietoon oppilaitoksen koko henkilöstölle.


Syksyllä 2022 alkanut Karelia Ammattikorkeakoulun kaikkien koulutusalojen auditointi on uusi ja tehokas malli liike-elämän ja oppilaitoksen yhteistyön kehittämiselle!

TIKTOK-VIDEOT

Olemme teetättäneet viisitoista opiskelu- ja uratarivavideota. Videot tullaan julkaisemaan maaliskuun alkupuolella. Videot on tarkoitettu 8.luokkalaisille, opoille ja kaikille, ketkä ovat kiinnostuneet opiskelu- ja uramahdollisuuksista.


AJANKOHTAISTA

Tervetuloa mukaan MONIMUOTOISUUS KILPAILUTEKIJÄNÄ -seminaariin to 23.3 klo 8:30-11! Maksuton aamiainen on tarjolla osallistujille klo 8 alkaen.

Seminaari järjestetään Kasken tiloissa osoitteessa Salpakatu 2, Joensuu. Seminaariin voit osallistua joko paikan päällä tai teamsin välityksellä. Seminaarin tarkempi ohjelma on liitteenä.

Seminaari antaa näkökulmia siihen, miten monimuotoisuus voi olla organisaation kilpailutekijä. Seminaariin ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. Seminaari on suunnattu erityisesti työnantajille, kuten esihenkilöille, organisaation HR-vastaaville ja muille asiasta kiinnostuneille.

Ohjelma
8.00, Aamupala
8.30, Seminaarin avaus, Liisa Porento, projektipäällikkö Pohjois-Karjalan kauppakamari TKT-hanke
8.35, Monimuotoisuus kilpailutekijänä (Teams), Ossi Aura, Ossi Aura Consulting Oy
9.35, Tauko
9.40, Monimuotoisen työyhteisön johtaminen, Toni Ahonen K-kauppias, K-market Reijola
10.10, Mitkä asiat vaikuttavat nuoren työpaikanvalintaan?, Pinja Metsälä Customer Success Manager, Visma Public Oy
10.40, Paikallinen tuki monimuotoisuuden vahvistamiseen, Senja Asikainen/Siun sote ja Hilkka Pirhonen/P-K:n Sosiaaliturvayhdistys ry
10.50, Seminaarin päätös ja yhteenveto, Tiina Mikkonen, Kaski Valmennus

Ilmoittaudu mukaan 21.3 mennessä alla olevan linkin kautta:
https://link.webropol.com/s/monimuotoisuuskilpailutekijana

Seminaaria saa vapaasti markkinoida eteenpäin!


Kotikansainvälistyminen - monikulttuurinen organisaatio -seminaari 20.4.2023


Klo 13.30 Kahvitarjoilu

Klo 14.00 Tilaisuuden avaus, projektipäällikkö Liisa Porento & toimitusjohtaja Antti Toivanen, Pohjois-Karjalan kauppakamari

Klo 14.05 Matkalla monikulttuuriseksi työyhteisöksi Yritysvalmentaja Heli Saario, Business Joensuu

Klo 14.25 Toimitusjohtaja Mikko Heickell, Riveria koulutuspalvelut Oy

Klo 14.40 Ota kansainvälinen opiskelija harjoitteluun ja kotikansainvälisty, Ulla Asikainen, Sanna Veskanen ja Taru Väisänen, Karelia-ammattikorkeakoululta

Klo 14.55 Case Arbonaut Business Development Manager Alain Minguet

Klo 15.15 Minkälaista työelämää kansainväliset nuoret arvostavat ja miten ihan tavalliset työpaikat voivat muuttua sellaisiksi? Professori Petri Parvinen

Klo 15.55 Yhteenveto ja kiitossanat Projektipäällikkö Liisa Porento, TKT-hanke

Tilaisuus on maksuton.

TERVETULOA!

Ilmoittautuminen alla olevan linkin kautta:

https://pohjoiskarjalankauppakamari.fi/?action=eventregistration&id=623&aid=8b25f4c1
​​​​​​​


Liisa Porento

projektipäällikkö

​​​​​​​p. +358 50 3745 641

liisa.porento(at)kauppakamari.fi

Matti Yrjänä ​​​

projektiasiantuntija
​​​​​​​
p. +358 400 350 131

matti.yrjana(at)kauppakamari.fi