Työnantajat koulutuksen tukena

MIKÄ ON TEE NYT -HANKE?

Viralliselta nimeltään 2020 tammikuussa alkanut Työnantajat koulutuksen -tukena hanke, jolla on kaksi päätavoitetta. Ensimmäisenä tavoitteena on yritysten työantajakuvan, rekrytointivalmiuksien ja näkyvyyden kehittäminen erilaisten valmennusten avulla.

Toisena päätavoitteena on luoda yritysten ja oppilaitosten välille pysyvä toimintamalli, joka vahvistaa toimijoiden vuorovaikutteista yhteistyötä. Isossa kuvassa tarkoituksena on edistää osaavan työvoiman saatavuutta Pohjois-Karjalassa tiivistyneen yhteistyön ja hankkeen toimenpiteiden seurauksena​.
Hanke jatkuu kesään 2023.

MITÄ TEEMME?

Yrityksille suunnatut valmennukset

-Alku-valmennukset, joiden tarkoituksena on herätellä pohtimaan miten yritykset kestävät mukana kilpailussa ja saavat parhaat tulevaisuuden tekijät.
-Tulossa 2021-2022 Virtuaalisen näkyvyyden valmennukset

Heinäveden Rauta ja Väri Oy:n yrittäjä Milla Nissinen totesi valmennuksesta seuraavaa:

”Tykkäsin kyllä kovasti! Valmennuksesta sain kimmokkeen suoriin kehittämistoimenpiteisiin, uudistamme mm. yrityksen värimaailman ja nettisivut sekä päivitämme asiakaspalvelupisteemme. Kokeneelta valmentajalta saimme konkreettisesti apua ja uusia näkökulmia kehittämiseen. Voin kyllä lämpimästi suositella valmennusta.”

Yritysten ja oppilaitosten välinen yhteistyömalli

• Työelämän tiimiauditoinnit. Riverian kanssa yhteistyössä kehitetty toimintamalli, jossa avataan kehittävä keskusteluyhteys yritysten ja oppilaitoksen välille. Tarkoituksena kehittää yhteistyötä sekä tuoda yrityselämän tulevaisuuden tarpeet tietoon oppilaitoksen väelle.

• Matchers-keskustelut. Matalan kynnyksen toimintamalli, jossa tuodaan Riveriasta ja Kareliasta opettaja samaan pöytään saman alan yritysten kanssa. Tarkoituksena on luoda suorat kontaktit yritysten ja opettajien välille.

Ruokkeen Lomakylän yrittäjän Mika Laukkasen kommentti matchers-tapaamisesta:

”Hyvä kohtaaminen oli, on ollutkin monesti mielessä. Kiireiden jalkoihin kuitenkin jäänyt, kun ei ole suoraan tiennyt keneen ottaa yhteyttä. Nyt järjestettynä oli helppo ja hyödyllinen olla mukana.”

Karelian lehtori Tuula Ikosen kommentti matchers-tapaamisesta:
”Ihana, että piäsin mukkaan. Ootan innolla jatkoa ja tulevaa yhteistyötä minulle uusien yritysten kanssa.”

OTA YHTEYTTÄ!

Hakutyökalu - Etsi yhteistyökumppaneita täyttämällä hakuehdot