Pitkän historian omaava yksityinen rautakauppa sai uuden omistajan

Rääkkylässä toimivan Kaupparinne Teppo Mononen Oy:n omistus on siirtynyt Harri Mikkoselle. Aiemmin omistus jakautui Mikkoselle ja Teppo Monoselle, joka oli aiemmin myös yrityksen pääomistaja. Yrityskaupan myötä toiminta säilyy ennallaan ja kevään aikana palkataan lisää henkilökuntaa. Mononen jatkaa yrityksen palveluksessa vähentäen työmääräänsä.

Harri Mikkonen on 38-vuotias tradenomi ja työskennellyt rautakaupanalalla kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on aloittanut Kaupparinteen palveluksessa 2012 ja ollut toisena osakkaana vuodesta 2014. Harri asuu perheineen Rääkkylän Niemisessä ja myös puoliso Eeva työskentelee yrityksen palveluksessa.

Kaupparinne on menestynyt monipuolisuudella, joustavuudella sekä hyvällä palvelulla. Rakennustarvikkeiden toimitus onnistuu omalla kuljetus- ja nostokalustolla. Hyvät myymälä ja varastotilat mahdollistavat monipuolisen valikoiman pitämisen. Tavarantoimittajia on laajasti ja valikoimassa on asiakkaiden keskuudessa haluttuja merkkejä kilpailukykyiseen hintaan. Asiakaskunta koostuu paikkakuntalaisista, vapaa-ajanasukkaista, rakentajista ja yrityksistä. Yhä useammin kauppaa tehdään ja tavaraa toimitetaan myös naapurikuntiin Joensuuhun ja Kiteelle.

Kaupparinteen historia ulottuu vuoteen 1954 jolloin Heljä ja Esko Mononen perustivat päivittäis- ja sekatavarakaupan. Vuosien varrella laajentuneen toiminnan myötä on kuuluttu kauppaketjuihin ja muutettu suunta rautakaupaksi. Uusi aikakausi alkoi vuonna 2007 jolloin Kaupparinne jatkoi toimintaa yksityisenä rautakauppana. Yhtiömuoto muuttui Ky:stä Oy:ksi vuonna 2014 jolloin kahta vuotta aiemmin työntekijäksi taloon tulleesta Harrista tuli yrittäjä ja Kaupparinteen osakas.

Nykyisellään kauppa työllistää kauppiaan lisäksi kolme ympärivuotista työntekijää ja 1-2 kausityöntekijää. Liikevaihto on noin 2 miljoonaa euroa.

Lisätiedot: Harri Mikkonen 044-3006150

Kaupparinne Teppo Mononen Oy
Kauppatie 8, 82335 RASIVAARA
044-3006148
www.kaupparinne.fi
Facebook: Kaupparinne Teppo Mononen Oy