Pohjois-Karjala siirtyy koronaviruksen leviämisalueiden joukkoonPohjois-Karjalan koronavirustilanne on huonontunut nopeasti, ja maakunta siirtyy leviämisalueiden joukkoon.

Leviämisalueita koskevat, aiempaa tiukemmat ravintolarajoitukset astunevat maakunnassa voimaan uuteenvuoteen mennessä. Ravintolarajoituksista päättää valtioneuvosto. Aluehallintovirasto tulee lisäksi pyytämään jo tällä viikolla Siun sotelta lausuntoa korkean ja kohtaisen riskin yleisötilaisuuksien kieltämisen sekä korkean ja kohtalaisen riskin yleisötilojen sulkemisen tarpeellisuudesta tartuntatautilain 58- ja 58g-pykälien mukaisesti.

Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontui 28.12. aikaistettuun kokoukseen arvioimaan tilannetta sekä voimassa olevien suositusten ja rajoitusten riittävyyttä.

– Leviämisalueita koskevat rajoitukset tulevat astumaan voimaan myös Pohjois-Karjalassa, se on selvä. Lisäksi itse kunkin olisi nyt viisasta välttää turhien riskien ottamista ja kaikkia ei-välttämättömiä kontakteja, toteaa tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana toiminut toimialuejohtaja Jarmo Kukkonen Siun sotesta.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.