Jäsenuutisia maakunnassa


Yokogawa hankkii strategisen osuuden suomalaisen Sensire Oy:n osakkeista tavoitteenaan yhteistyö kylmäketjujen seurannassa

Yokogawa hankkii strategisen osuuden suomalaisen Sensire Oy:n osakkeista tavoitteenaan yhteistyö kylmäketjujen seurannassa

Yokogawa Electric Corporation ja Sensire Oy ovat päässeet sopimukseen, jonka seurauksena Yokogawa sijoittaa 6 miljoonan euroa Sensiren osakkeisiin. Sopimuksella yhtiöt aloittavat yhteistyön kylmäketjun seurannan alalla. Tämän päänavauksen kautta yhtiöt pyrkivät kehittämään ja tarjoamaan uusia palveluita, jotka yhdistävät Yokogawan IIoT-arkkitehtuurin, Yokogawan amnimo Inc. -tytäryhtiön kehittämät tilauspohjaiset IIoT-palvelut, sekä Sensiren tarjoamat kylmäketjun lämpötilanseurantaratkaisut.

Pilaantumisherkille tuotteille suunnattujen lämpökontrolloitujen kuljetusten kysyntä on nousussa, erityisesti kun tuote täytyy kuljettaa valvotuissa olosuhteissa aina alkutuotantopaikasta kuluttajalle asti. Erityisesti tämä koskettaa tiukasti kontrolloituja lämpötilaolosuhteita vaativia lääkkeitä ja elintarvikkeita.

Sensire Oy tarjoaa täyden palvelun lämpötilanseurantaratkaisuja erityisesti kylmäketjun kohteisiin. Sensiren kompaktit ja energiatehokkaat lämpötilasensorit keräävät ja lähettävät lämpötiladataa pilvipalveluun, jota voi käyttää sekä tietokoneiden että älylaitteiden kautta. Järjestelmä tukee niin maalla, merellä kuin ilmassakin tapahtuvia kuljetuksia ja antaa suoran pääsyn jatkuvaan reaaliaikaiseen seurantadataan. Tämä varmistaa monille toimialoille elintärkeän laatu- ja lainmukaisuusdatan helpon raportoitavuuden, milloin ja missä sitä ikinä tarvitaankaan.

Yokogawa kehittää pilvipalvelupohjaista IIoT-arkkitehtuuria yhteistyössä Microsoft Corporation of the United Statesin kanssa ja tarjoaa tämän pohjalta rakennettuja ratkaisuja erilaisten suureiden etäseurantaan. Tämän lisäksi Yokogawan amnimo Inc. liiketoimintayksikkö kehittää IIoT-palveluja, jotka käyttävät tätä arkkitehtuuria voidakseen tarjota pääsyn samanlaiseen dataan erilaisille tuotanto- ja muille vastaaville laitoksille MaaS (measurement as a service)–pohjaisena tilauspalveluna.

Sopimuksen myötä Yokogawasta tulee Sensiren suurin yksittäinen osakkeenomistaja 35.2 % osuudella. Käyttämällä hyväkseen Yokogawan osamaista ja globaalia verkostoa, yhtiöt työskentelevät yhdessä kehittääkseen uusia lämpötilanseurantaratkaisuita kylmäketjun ja muiden logistiikkapalveluiden tarpeisiin laajentaen samalla liiketoimintaansa.

Tsuyoshi Abe, Yokogawan Senior Vice President ja yhtiön Head of Marketing Headquarters kommentoi sopimusta sanoen: ”Pohjaten yhtiön ’Transformation 2020’ keskipitkän aikavälin liiketoimintasuunnitelmaan, Yokogawa tutkii uusia liiketoimintamalleja, kuten esimerkiksi jatkuvan tulon mallia ja tavoittelee liiketoiminnan kasvua lääke- ja elintarviketeollisuuden toimialoilla. Olen vakuuttunut, että Sensiren ratkaisut nopeuttavat näitä pyrkimyksiä, ja luotan siihen, että voimme tarjota lisäarvoa käyttökohteisiin, joissa tarkka lämpötilankontrolli on kriittisen tärkeää, yhdistämällä molempien yhtiöiden teknologioita.

Lehdistötiedote 2 (2) 13.6.19
Sensire Oy, Rantakatu 24 80100 Joensuu, Finland Puh. 020 799 9790 | info@sensire.com | www.sensire.com

Sensiren perustaja ja toimitusjohtaja Jp Asikainen lisää: ”Uskon, että yhteistyö Yokogawan kanssa tarjoaa meille mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaamme globaalisti ja varmistaa onnistuneen siirtymisen seuraavan sukupolven pilviarkkitehtuuriin. Odotamme innolla mahdollisuutta tarjota parhaita mahdollisia kylmäketjun ratkaisuja entistä laajemmalle asiakaspohjalle ja uusille toimialakentille.

Yokogawa Yokogava, perustettu 1915, harjoittaa laaja-alaista liiketoimintaa mittaus-, hallinta- ja informaatiotoiminnoissa. Teollisuuden automaatioon suuntautunut yritys tarjoaa ratkaisevan tärkeitä tuotteita, palveluita ja ratkaisuja monimuotoiselle kirjolle erilaisia toimialoja, joihin kuuluvat muiden muassa öljy-, kemikaali-, maakaasu-, sähkö-, rauta ja terästeollisuus sekä sellu- ja paperiteollisuus. Uusien innovaatioalojen kautta yhtiö pyrkii parantamaan radikaalisti tuottavuutta lääkkeiden ja elintarvikkeiden arvoketjuissa. Testaus- ja mittausala, ilmailu, sekä muut yhtiön toimialat tarjoavat edelleen välttämättömiä instrumentteja ja laitteistoja alan johtavalla tarkkuudella ja luotettavuudella. Yokogawa innovoi yhdessä asiakkaidensa kanssa globaalin verkoston kautta, joka kattaa 113 yhtiötä 60 maassa, jotka yhdessä tuottivat 3.6 miljardia dollaria myyntiä tilivuonna 2018. Lisätietoa osoitteessa www.yokogawa.com

Sensire Jp Asikaisen vuonna 2007 perustama ja johtama Sensire Oy tarjoaa kokonaisvaltaisia langattomia, automaattisia ja reaaliaikaisia seurantaratkaisuja, jotka palvelevat globaalisti elintärkeitä olosuhdekontrolloituja hankintaketjuja. IoT-alalla toimivan yhtiön ratkaisut auttavat tarjoamaan parempaa laatua ja turvallisuutta erilaisissa kylmäketjun toiminnoissa, elintarviketeollisuuden sovelluksista aina lääkelogistiikkaan ja erilaisiin olosuhdekontrolloituihin terveydenhoidon tiloihin. Sensire on sitoutunut olemaan johtava innovoija kylmäketjujen IoT-teknologian saralla voidakseen tarjota asiakkailleen ensiluokkaisia tuotteita ja palveluita. Joensuulaisen Sensiren tilivuoden 2018 liikevaihto oli 1.8 miljoonaa euroa. Lisätietoja osoitteesta www.sensire.com

Tiedotteessa esiintyvät yhtiöiden, yritysten, tuotteiden, palveluiden nimet ja logot ovat Yokogawa Electric Corporationin, Sensire Oy:n tai kunkin haltijan rekisteröityjä tavaramerkkejä tai tavaramerkkejä.